Om oss

Om oss

Vi har haft Bearded Collie sedan 1979 och det var rätt ras från första början,

bättre hundras finns inte, iaf. för oss. Illbatting hette han i stamtavlan men vi kallade honom för Bonzi. En stor och glad svart pojke som lämnade ett stort tomrum efter sig.


1992 flyttade Bearded Feet Farm Lady Jessie till oss och vi kallade henne för Jessie. En vacker blå tik som hade mycket egen vilja på gott och ont.. hihi..


Ett år senare som flyttade hennes halvsyster Bearded Feet Farm Mitzie hem till oss och henne kallade vi för Mitzie en brun tjej som var som en stor teddybjörn.


När det gått många år och vi blev med valp igen då var det 2003 och då kom Boopies Afrodite "Topzie" älskade fina Topzie. Hon blev mamma till Toppens 2 kullar och hon var en mamma som ibland tittade bort och lät barnen få göra lite som de ville.


2006 föddes vår första kull och vilken stor upplevelse det var och vilka fantastiska valpar. Namnen på dem blev Saturnus månar..... Calypso, Telesto, Atlas, Mimas, Tethys och Pandora. 5 pojkar och 1 flicka och det var 3 svarta och 3 bruna.


2009 föddes vår andra kull och det blev en stor och fint fördelad kull 10 st och

det var 5 pojkar och 5 flickor, 5 bruna och 5 svarta. Namnen den här gången blev ädelstenar för det var ju 10 juveler som vi fått. Topas, Rubin, Granat, Onyx,

Ametist, Opal, Citrin, Safir, Jaspis och Smaragd. Safir stannade kvar hos oss

Efter 2,5 år kom Smaragd tillbaka till oss.


2015 blev vi med valp och det var Farmarens Vera Wang "Lycka" som flyttade hem till oss. Oj vilken tös och vilken glädje att få valp i familjen efter så många år. Pandora blev Lyckas "barnvakt" och hon tyckte så mycket om att sitta och titta på Lycka när hon lekte. Pandora tog på sig rollen som "mamma" till Lycka.


2020 så flyttade en liten tjej hem till oss... älskade Wilda en tjej med full fart och

mycket egen vilja och en envishet som jag tror vi aldrig tidigare varit med om.

Stort tack till Farmarens för att vi fick förtroendet att bli Farmarens Golden Diamonds familj. Wilda växer så det knakar så snart är är ingen liten valp längre.


För oss är hundar familjemedlemar och vi lever våra liv så att det blir bäst för dem. Många tycker säkert att hundarna styr våra liv lite för mycket... hihi.

Om vi ska göra något så kommer alltid hundarna i första hand och

vi planerar altid semestrarna efter vad som passar bäst för våra lurvisar.


Våra "hundänglar" och "kattänglar" saknar vi så mycket och vi tänker på dem och de kommer alltid att ha en plats i våra hjärtan.

Här bor vi... i ett blått litet hus alldeles intill skogen, det är vårt paradis.

Mycket snö...

det är likson typiskt Gudmundberget att det är massor med snö på vintern.

Smaragd

Lycka

Lycka och Wilda

Sötnosarna Smaragd och Lycka

Älskade Safir

Topzie och Pandora i fjällen

Pandora och valpar

Våra älskade änglar som vi alltid har i våra hjärtan och tankar.